Κ. Παπαδόπουλος: Κοίμηση και Μετάσταση της Θεοτόκου


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Η ελληνική γλώσσα χαρακτηρίζεται από την εννοιολογική, εκτός από την σημειολογική, σύνθεσή της και τη μαθηματική δομή της. Έτσι αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την ανθρώπινη λογική, που «υπερβαίνει» τις δυνατότητες του ανθρώπινου νου και μοιάζει «παράλογο» μπορεί να αποδοθεί ακριβέστερα μόνο από τον όρο «υπέρ-λόγο» (πάνω από τη λογική δηλαδή). Η «Κοίμηση» (και όχι ο θάνατος της Παναγίας) και η Μετάστασή της (η άνοδος ψυχής και σώματος) «στους ουρανούς» είναι ο ορισμός του «υπέρ-λόγου»! Η Θεοτόκος, η μητέρα του Θεού μας, καταφέρνει, πάντα με τη Χάρη του τριαδικού Θεού μας, αυτό που φαντάζει αδύνατο! Να ζει, όταν για τους ανθρώπους θεωρείται «νεκρή» (κοσμική οπτική)!
Ο Χριστός δεν επιτρέπει ο θάνατος να αγγίξει την Θεοτόκο. Ο θάνατος υποκύπτει στη ζωηφόρο ορμή της Θεοτόκου! Ούτε το σώμα της είναι δυνατόν να παραμείνει στη γη. Έτσι μετά από τρεις ημέρες ανέρχεται στους ουρανούς, στη Βασιλεία του Θεού, Υιού της!
«Η Θεοτόκος, δεν έπαψε να δίνεται κάθε στιγμή στον Θεό, να παραδίδεται στο θέλημα Του, να έχει κάνει το θέλω, την βούληση του Θεού και δικό της θέλω. Και τι ήθελε ο Θεός, τίποτα άλλο, παρά να σώσει και να θεώσει τον άνθρωπο, φτάνοντας τον στο καθ’ ομοίωσιν κι αυτό έγινε φορώντας την σάρκα του, παίρνοντας την απ’ αυτήν.
Γι’ αυτό έγινε η αιτία της Ζωής μέσα στον κόσμο, η αφορμή για ν’ αναστηθεί η ανθρωπότητα, καθώς διά της Αναστάσεως του Χριστού χαρίζεται η αθανασία σε κάθε άνθρωπο κι απ’ αυτήν , ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση που είναι η θέωση, η ομοιότητα με τον Θεό.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου μας καλεί να δούμε αν τελικά ζούμε, ή έχουμε πεθάνει, αν η Ανάσταση του Χριστού μας αφορά κι αν έχουμε αρχίσει να νικούμε τον θάνατο όντας ζωντανοί…», σημειώνει πολύ εύστοχα ο κ. Γιώργος Τρυφωνόπουλος.
«Καλή Παναγιά» λοιπόν αύριο, Δεκαπενταύγουστο!
Ας έχει η Παναγία μας υπό την σκέπη της τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και την Ελλάδα μας ολόκληρη! Βιώνουμε καθημερινά καταστάσεις που ο άνθρωπος δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί. Επιβουλές που ο ανθρώπινος παράγοντας είτε αδυνατεί να αντιμετωπίσει είτε διαβάλλεται από πειρασμούς και πράττει δυσανάλογα με το όρθοδοξο και το αρμόζων κάθε φορά συμφέρον της πατρίδας μας!
 
 

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς μας

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν συζητάμε πια για τις εκκρεμείς συντάξεις, επειδή το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε...

Μητσοτάκης: Δεν θέλουμε ανισότητες

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκου Μητσοτάκη...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Σοφία Βαγενά: Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή μας στον εργασιακό μεσαίωνα

Στη δυναμική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων των γυναικών...

Be a dragon… Το Twitter θα έχει πάντα τη δική του βασίλισσα (του “Game of Thrones”)

  Της Δέσποινας Βενέδικτου Τέτοια μέρα, πριν από πέντε χρόνια... Τα λόγια...

Λευτέρης Κουσούλης: Η χώρα οπισθοδρομεί με ταχύτητα

Για την εθνική οπισθοδρόμηση, που είναι ορατή σε κάθε...

Δημήτρης Μιχαλέλης: Το… περίεργο τόξο Άγκυρας-Σκοπίων-Τιράνων

Στο.. αόρατο νήμα που ενώνει την Τουρκία με τη...

Ο Ανδρουλάκης δεν σκοπεύει να διευκολύνει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αποχωρώντας από την ηγεσία του

Οι εκτιμήσεις για μοιραία χαμηλή πτήση του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, έχουν διαμορφώσει σκηνικό αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη και εκκίνησης των...

Σοφία Βαγενά: Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή μας στον εργασιακό μεσαίωνα

Στη δυναμική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων των γυναικών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας στάθηκε η Σοφία Βαγενά, με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της...

Be a dragon… Το Twitter θα έχει πάντα τη δική του βασίλισσα (του “Game of Thrones”)

  Της Δέσποινας Βενέδικτου Τέτοια μέρα, πριν από πέντε χρόνια... Τα λόγια της Olenna Tyrell στη Daenerys Targaryen θα στοιχειώνουν... για πάντα τους φανατικούς οπαδούς του "Game...